Uslovi privatnosti

Objavljeno:
10. Jul. 2017.
Kategorija:
Fjaka
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.

Uslovi privatnosti nemaju sitna slova ili tumačenje izmedju redova, zato vas molimo da pažljivo pročitate šta sve prikupljamo.

Bokobran.me je sajt gradjanske inicijative "Bokobran". Održava se donacijama članova inicijative. Cijeli sajt je radjen od strane par organizatora Bokobran-a. Pristup kodu i bazi podataka je povjeren odredjenim ljudima iz organizacije koji rukovode sajtom i podacima na tavak način da samo oni imaju pristup dijelu sajta sa podacima korisnika.

Sve što prikupljamo putem ovog sajta je u saglasnosti sa EU GDPR zakonom i njegovim izmjenama, tj. zahtjeva vaš pristanak. Ako želite da obrišemo sve podatke o Vama koje smo ikad prikupili, ili želite uvid u te podatke i kako se koriste, kontaktirajte nas na: Omogući JavaScript de vidiš zaštićen sadržaj., mi ćemo vam rado izaći u susret.

 

1. Sajt bokobran.me

Prikupljamo razne informacije koje nam vi datjete prilikom ispunjavanje kontakt formi, slanjem mejla, posjete sajtu itd. Bokobranov sajt ima sigurnu vezu izmedju sajsta i korisnika tj. SSL a podatke čuvamo u bazi koju redovno apdejtujemo.

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Primjer: ako ste već ispunili kontakt formu ili posjetili neku stranu. Ovim načinom ne prikupljamo niti jedan podatak osim automatiizma: ako ste danas posjetili neku stranu - onda korisnikov browser skida slike i ne učitavava ih narednih 30 dana. Drugi primjer bi bio broj posjeta jednoj strani.

Mi ne provjeravamo sadržaj kolačića, to čini kod sajta po automatizmu u kojem mi ne vršimo i nećemo vršiti uvid.
 

2. Kontakt forme

Da biste nas kontaktirali preko kontakt formi koje se nalaze na ovom sajtu morate prihvatiti uslove privatnosti.

Tom prilikom prikupljamo podatke koje nam vi dajete: Ime i prezime, email i vašu IP adresu. Ove podatke koristimo iskljuičivo u svrhu da vam odgovorimo i kako bismo napravili statistiku: koliko nas ljudi kontaktira u kom vremenskom periodu, koja forma najviše doprinosi komunikaciji itd.

"Google Tag Manager" mjeri korisničke akcije na poljima koja mi podesimo u kontakt formama, i iako ne znamo ko ste, možemo vas targetirati reklamomom na internetu. Tom prilikom, Google Analytics preko Google Tag Manager-a prikuplja neke podatke o vama o čemu možete čitati na tački 3.

 

3. Tudji alati na sajtu

Facebook pixel, Google Analytics, Google Search Console, Google Ads i Google Tag Manager koristimo radi statistike o korisnicima i kako bismo što bolje plasirali reklamu. U ovim slučajevima, mi nikada ne možemo povezati o kome se radi zato što nam Facebook i Google ne daju uvid ko je ulogovan, već opšti podaci tipa: kada, koliko je na sajtu vremena korisnik proveo, koje strane su čitane i kojim redom, iz koje države dolazi, koji uredjaj koristi itd.

Upisivanje za vijesti sa sajta se vrši preko servisa MailChimp preko kojeg dobijate naša obavještenja. U dnu svakog email-a imate opciju da se ispišete.

 

4. Kontrola podataka

Ako želite, mi ćemo u najkraćem mogućem roku izbrisati sve podatke koje smo prikupili od vas kroz tačku 1. Ili nam pošaljite email ili prosto kliknite u dnu mejla da se ispišete sa liste za vijesti sa ovog sajta.

Mi nemamo kontrolu nad podacima koji su prikupljeni sa našeg sajta pomoću alata iz tačke 3. ali smo ih instalirali radi bolje statistike i reklamiranja. Kontrolu nad tim podacima, kod tih firmi, imate upravo vi - ako ste napravili nalog, onda je sve ono što ste upisali, klinuli i slično. Za brisanje tih podataka, molimo Vas, obratite se njiima.

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija