Protest "PET DO PODNA" u subotu

Objavljeno:
22. Mar. 2018.
Kategorija:
Akcije
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.
Tagovi:
protestDobrotaKotor

Kako trenutno kažu prognoze više pouzdanih meteo stanica, ove subote ništa neće omesti građanski protest PET DO PODNA, zakazan u okviru kampanje NE!GradiNA! Inicijative Bokobran, neformalne građanske organizacije koja pokušava inicirati i podržati sinergiju svih subjekata, voljnih da daju svoj doprinos u borbi protiv devastacije prostora Boke Kotorske, naše i jedinstvene baštine čovječanstva. Protestna šetnja zakazana je simbolično- u PET DO PODNA (11:55h), u subotu, 24.marta 2018. godine u Dobroti.

Okupljanje je u PET DO PODNA (jer nam je objed više nego zagorio!) na dobrotskoj rivi treso Svetoga Matije. Prehodaćemo 800m do prostora nekadašnje ponte ispod Kampa, gdje su, u okviru projekta Dobrota Palazzi, sve nadležne institucije proputile izgradnju urbo-kulturocidnog kupališta- pješčane plaže po sred Kotorskog zaliva! Pridružite nam se, da zajedno pokažemo građansku odgovornost. U pitanju su perspektive naših potomaka.

Ako nikne ova plaža, što ne bi pijesak razvukli ispod svakog parapeta? Što će nas spriječiti?! Zakon o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora? Zakon o zaštiti prirode? Zakon o zaštiti kulturnih dobara? Pravilnik o ribarskim postama? Neće. Nisu ni sad.

Zasijedanje Komiteta UNESCO u Bahreinu je u sredinom godine. Čini se da se baš trudimo da nas pozdrave, jer brdožderi čekaju da krenu u napad iznova i na Kostanjicu!

Nismo samo svjedoci, mučanjem smo i saučesnici! Basta!!! NE!GradiNA!

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija