Uslovi privatnosti

Objavljeno:
10. Jul. 2017.
Kategorija:
Škafetin
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.

Uslovi privatnosti nemaju sitna slova ili tumačenje izmedju redova, zato vas molimo da pažljivo pročitate šta sve prikupljamo.

Bokobran.me je sajt gradjanske inicijative "Bokobran". Održava se donacijama članova inicijative. Cijeli sajt je radjen od strane par organizatora Bokobran-a. Pristup kodu i bazi podataka je povjeren odredjenim ljudima iz organizacije koji rukovode sajtom i podacima na tavak način da samo oni imaju pristup dijelu sajta sa podacima korisnika.

Sve što prikupljamo putem ovog sajta je u saglasnosti sa EU GDPR zakonom i njegovim izmjenama, tj. zahtjeva vaš pristanak. Ako želite da obrišemo sve podatke o Vama koje smo ikad prikupili, ili želite uvid u te podatke i kako se koriste, kontaktirajte nas na: Omogući JavaScript da vidiš zaštićen sadržaj., mi ćemo vam rado izaći u susret.

Da odmah pređemo na stvar - ne skupljamo nikakve lične podatke osim onih koje vi ukucate u našoj formi za dobijanje novosti: imena i/ili prezimena i email-a, tj. onih podataka koji služe za slanje elektronske pošte u vidu obavještenja.

Kao i svaki normalan sajt, radimo statistiku koja se skuplja preko našeg sajta, Google Analytics i Facebook. Ne koristimo te podatke, i nikada nećemo, da bi ih davali drugim licima ili zloupotrebljavali. Naime, ponekad čuvamo podatke radi daljne analitze, kao interni dokument - samo u vidu statistike i poboljšanja rada sajta.

1. Sajt bokobran.me

Prikupljamo razne informacije koje nam vi datjete prilikom ispunjavanje kontakt formi, slanjem mejla, posjete sajtu itd. Bokobranov sajt ima sigurnu vezu izmedju sajsta i korisnika tj. SSL a podatke čuvamo u bazi koju redovno apdejtujemo.

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Primjer: ako ste već ispunili kontakt formu ili posjetili neku stranu. Ovim načinom ne prikupljamo niti jedan podatak osim automatiizma: ako ste danas posjetili neku stranu - onda korisnikov browser skida slike i ne učitavava ih narednih 30 dana. Drugi primjer bi bio broj posjeta jednoj strani.

Mi ne provjeravamo sadržaj kolačića, to čini kod sajta po automatizmu u kojem mi ne vršimo i nećemo vršiti uvid.
 

2. Kontakt forme

Da biste nas kontaktirali preko kontakt formi koje se nalaze na ovom sajtu morate prihvatiti uslove privatnosti.

Tom prilikom prikupljamo podatke koje nam vi dajete: Ime i prezime, email i vašu IP adresu. Ove podatke koristimo iskljuičivo u svrhu da vam odgovorimo i kako bismo napravili statistiku: koliko nas ljudi kontaktira u kom vremenskom periodu, koja forma najviše doprinosi komunikaciji itd.

"Google Tag Manager" mjeri korisničke akcije na poljima koja mi podesimo u kontakt formama, i iako ne znamo ko ste, možemo vas targetirati reklamomom na internetu. Tom prilikom, Google Analytics preko Google Tag Manager-a prikuplja neke podatke o vama o čemu možete čitati na tački 3.

 

3. Tudji alati na sajtu

Facebook pixel, Google Analytics, Google Search Console, Google Ads i Google Tag Manager koristimo radi statistike o korisnicima i kako bismo što bolje plasirali reklamu. U ovim slučajevima, mi nikada ne možemo povezati o kome se radi zato što nam Facebook i Google ne daju uvid ko je ulogovan, već opšti podaci tipa: kada, koliko je na sajtu vremena korisnik proveo, koje strane su čitane i kojim redom, iz koje države dolazi, koji uredjaj koristi itd.

Upisivanje za vijesti sa sajta se vrši preko servisa MailChimp preko kojeg dobijate naša obavještenja. U dnu svakog email-a imate opciju da se ispišete.

 

4. Kontrola podataka

Ako želite, mi ćemo u najkraćem mogućem roku izbrisati sve podatke koje smo prikupili od vas kroz tačku 1. Ili nam pošaljite email ili prosto kliknite u dnu mejla da se ispišete sa liste za vijesti sa ovog sajta.

Mi nemamo kontrolu nad podacima koji su prikupljeni sa našeg sajta pomoću alata iz tačke 3. ali smo ih instalirali radi bolje statistike i reklamiranja. Kontrolu nad tim podacima, kod tih firmi, imate upravo vi - ako ste napravili nalog, onda je sve ono što ste upisali, klinuli i slično. Za brisanje tih podataka, molimo Vas, obratite se njiima.

Koje podatke možemo vidjeti preko Google Analytics i Facebook? Pa uglavnom koje su strane posjećene, iz kojih država, gradova i ostale opšte podatke. Mi ne znamo, i nikada nećemo znati ko je tačno posjetio naš sajt, niti možemo da skupimo taj podatak.

Zašto skupljamo podatke? Pa da bi učinili lakšim korišćenje sajta i ni radi čega drugog.

Šta radimo sa sakupljenim mejlovima? Ništa drugo nego da vam šaljemo obavještenja. Od podataka koje skupljamo spadaju: da li ste primili email, da li ste otvorili i kada, da li ste kliknuli i na koji link. Te podatke koristimo samo radi statistike: kada i kakvu strukturu emaila je najbolje poslati kako bi došlo do što većeg otvaranja i čitanja. Sa vašim podacima se odosnimo sa posebnim uvažavanjem.aa

Da li korisnik može izbrisati sve svoje podatke? Da, naravno. Ako ste se upisali na našu mejling listu, samo nam pošaljite email na inicijativa [at] bokobran.me i mi ćemo izbrisati vaše ime i/ili prezime i email jer drugačije ga nismo mogli dobiti. Ako ste upisani na listu za obavje[tenja putam email-a, u vijek se možete ispisati samo jednim klikom na link "ispiši me" u dnu mejla koji dobijete ili prostim klikom ovdje: Ispiši se

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija