NVO "Servis za Bokobran"

Objavljeno:
26. Feb. 2019.
Kategorija:
Škafetin
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.

IAKO U STATUTU NISMO PRISTALI NAPISATI DA ĆE NAŠA NVO SARAĐIVATI SA VLADOM, INICIJATIVA BOKOBRAN JE NAKON PUNA TRI MJESECA USPJELA DA REGISTRUJE NVO „SERVIS ZA BOKOBRAN“!

Bokobran je neformalna inicijativa građana, koja djeluje gotovo dvije godine. Kako bismo obezbijedili PRAVNU PREPOZNATLJIVOST i da za akcije ne kidamo od tankih kućnih budžeta, odlučili smo da osnujemo NVO, koja se zove SERVIS ZA BOKOBRAN.

Naziv je namjerno kakav jeste da ne bude zabune- BOKOBRAN OSTAJE NEFORMALNA GRAĐANSKA INICIJATIVA! To je vijest samo za sebe, pa nam je drago da vas obavijestimo da smo, nakon TRI MJESECA mukotrpne komunikacije sa Direktoratom za DOBRU JAVNU UPRAVU i saradnju sa NVO (da, baš tako se zove!) u Ministarstvu javne uprave, USPJELI DA SE REGISTRUJEMO!

Kako oni nisu uspjeli da nam ga dostave na traženu adresu, naš je pravnik danas otišao do DOBRE JAVNE UPRAVE i uzeo Rješenje o registraciji!

Ako se pitate zašto je proces toliko trajao, reći ćemo vam: SLUŽBENIK JE INSISTIRAO U VIŠE NAVRATA, ŠTO IMAMO I U MAIL KOMUNIKACIJI, DA U STATUTU I OSNIVAČKOM AKTU NVO NAVEDEMO DA ĆEMO SVE AKTIVNOSTI NA ZAŠTITI BAŠTINE REALIZOVATI U SARADNJI SA DRŽAVNIM ORGANIMA! Po našem iskustvu i ranijim saznanjima, NIKADA NI PRED JEDNU NVO KOJA SE BAVI SLIČNIM PITANJIMA NIJE POSTAVLJEN TAKAV ZAHTJEV. Ni argumentacija da kao i svaki pravni subjekat, i naša buduća NVO podliježe zakonima ove države, nije bila dovoljna.

P.S. Ako vam se u dokumentaciji koja je dostupna u nastavku učini da smo nepismeni, jer smo na više mjesta naveli „u skladu sa zakonom“, ne dajte se zavarati. To je bilo kompromisno rješenje, kako bi epopeja zvana „registrovati NVO“ najzad bila završena. Izostavili smo lične podatke, potpise i adrese.

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija