Ostavimo nešto iza nas!

Objavljeno:
19. May. 2018.
Kategorija:
Akcije
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.
Tagovi:
protestSeljanovoTivat

Poštovani Tivćani, poštovani Bokelji i svi koji Boku iskreno volite,

Ima nas još, pokazalismo u petak u Tivtu. Prkosnih i voljnih da se ne zastide inertnosti, dok naša djeca ostaju bez perspektiva, a mi mučimo! Hvala vam na osjećaju jedinstva sa sugrađanima svojim, dok tražimo osnovne uslove za život. Izlaz na more, Pontu za škuribandu i našoj djeci. Nakon što proplivaju, gdje smo i mi proplivali.

Hvala i onima koji nas iz daljega podržavaju, ili zato što nisu u prilici biti sa nama, ili zato što još nisu shvatili da mogu i da bi trebalo da budu.

U situaciji smo na cijelom crnogorskom primorju, a i u ostatku zemlje, kada više nemamo prostora za vaganje - ili ćemo odreagovati, ili ćemo satrati i preostalo. A nije malo preostalo, preostalo je mnogo toga, za što se vrijedi izboriti.

Pred nama je 15-dnevna Javna rasprava o Planu posebne namjene za obalno područje, kojeg stručnjaci ocjenjuju pogubnim, jer donosi novu centralizaciju, i planiranje zasniva na sili, a ne multidisciplinarnom stručnom pristupu. Učešće lokalne javnosti svedeno je na raspravu o uticaju na životnu sredinu, koju lokalna uprava raspisuje i za projekte u neskladu sa uslovima koje je sama izdala.

Dakle, situacija je blago rečeno, haotična. Bokobran je prezadovoljan odazivom, druženjem oko 250 optimističnih građana. Od kojih je veliki broj ponudio pomoć u propagiranju ideje zajedništva u borbi za ukidanje aktuelnih pravnih mehanizama za otimanje prostora Crne Gore njenim građanima.

BOKOBRAN planira i konkretne akcije za očuvanje Ponte Seljanova. O narednim planovima i koracima blagovremeno ćemo vas obavijestiti.

"Krajevi, kao i bića, imaju dušu" - Frano Alfirević

Naš Bokobran!

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija