pozar na Luštici

Bokosram

Objavljeno:
19. Jul. 2017.
Kategorija:
Obavještenja
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.
Tagovi:
ValorizatoriPožar

Dragi naši Bokelji, čitam ovih dana komentare ispod objava o požarima koji su bukvalno pojeli na hiljade hektara šume i maslinjaka, čitam i ne vjerujem svojim očima.

Kako je moguće da čovjek u trenucima kad mu gori zaliv, kada mu zamalo izgore naselje i kuća, kako je moguće da taj čovjek ili žena, prosipa mržnju i netoleranciju. Pojasniću o čemu pišem.

Pišem o tome da našim vatrogascima i dobrovoljcima, koji svojim učešćem pokazuju istinsku ljubav prema zemlji u kojoj žive, prema Boki, treba pomoć. Vatrogasci ne mogu sami, molili su nekoliko dana za pomoć, a dotični mrzitelji sebe do podna , a od podna ostalih, daju sebi za pravo na komentare poput: „Neka im pomognu šiptari, koji su prvi priznali samostalnu Crnu Goru, neka ne zovu Ruse koje pljuju gdje stignu i kad stignu, neka im pomogne NATO, ako je moguće onim istim avionima kojima su nas gađali 1999. godine, zovite ona govna od Srba i Hrvata da vam pomognu“.

Ima tu još bljuvotina , ali smatram da je ovo dovoljno, jer mi prsti drhte dok ovo pišem, a vama, lajkačima i followerima našeg Bokobrana, sigurno stoji guka u grlo, ali od realnosti pobjeći ne možemo. Naša realnost, kakvagod da je, naša je i oni sa obrazom je se garantovano stide. Umjesto da se u nevolji udružimo, mi pominjemo prošlost, valjda ti ljudi i dalje žive u prošlosti, ne znam kako drugačije objasniti tu količinu mržnje i primitivizma.

Jutros nam pomaže avion iz Ukrajine, a danas očekujemo višenamjenski helikopter iz Švajcarske. Pošto je višenamjenski, nadam se da će bar jednim mlazom isprati ovu vatrenu stihiju bljuvotina izbljuvanih iz vaših usta.

Sram vas bilo kvazi Bokelji, stid da vas je kvazi Bokelji, ne zaslužujete da vas se naziva ni kvazi, a kamoli Bokeljima, a znate zašto?

Bokelji nikada ne bi ispred sigurnosti svog zaliva, svog zavičaja, stavili mržnju prema ikome, kao što ste vi uradili nazivajući ljude, koji vjekovima ovdje žive, govnima.

I na koncu, zato što u situaciji kakva je ova, jedna od gorih koja je zadesila Boku, vi baljezgate o tome ko je koje nacionalnosti!

Molim sve vas koji se prepoznate u ovoj objavi, a lajkovali ste našu stranicu, da lijepo izađete iz Bokobrana, jer vam iz priloženog, očito tu nije ni mjesto. I na kraju dragi naši (anti)Bokelji, ako su vam Hrvati i Srbi govna, otkriću vam jednu tajnu: do grla ste u govnima!

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija