Prijava za uništenje praistorijskog tumula u Kubasima

Objavljeno:
10. Feb. 2018.
Kategorija:
Akcije
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.
Tagovi:
tumul

Zavodjenje (registracija) arheoloških lokaliteta je proces i za očekivati je da ga nadležna državna institucija sprovodi poštujući, sve postulate struke i propisane procedure. Možda u izvršavanju tog posla može biti troma, ali ne i neprofesionalna i neodgovorna.

U konkretnom slučaju, nije riječ o sporosti neke državne institucije u izvršavanju obaveza, nego o fiktivnom trošenju budžetskog novca za posao koji nikada nije izvršen. Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, u procesu izrade Arheološke karte Crne Gore koji traje vec deset godina, zavodi arheološke lokalitete a da pritom, veoma očigledno, ne sprovodi obilazak lokaliteta na terenu. Redovno isplaćujući plate plate, triškove izlaska na teren, troškove za gorivo.

Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore veoma neprofesionalno i neodgovorno, trošeći novac građana Crne Gore, već deceniju izrađuje kartu, koja je daleko od situacije na terenu. Arheološki predio Boke Kotorske u velikoj je opasnosti.

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija