Obavještenje o protestu „PET DO PODNA"

Objavljeno:
12. Mar. 2018.
Kategorija:
Akcije
Licenca
Citiranje djelova sa linkom prema tekstu.
Tagovi:
protestDobrotaKotor

Inicijativa Bokobran, u okviru kampanje NE!GradiNA, organizuje građanski protest sa ciljem "fermavanja" devastacije Boke Kotorske u ime tzv. razvojnih i valorizatorskih projekata iza kojih ne stoji ništa drugo nego interes pojedinaca i tzv. strateških investitora, da na djevicanskim pozicijama posade svoje tlocrt x broj etaža interpolacije u prostor prirodne i kulturne baštine svijeta. U cemu im cesto, neradom ili radom mimo opsteg interesa, pomazu institucije i instrumenti sistema.

Protest „PET DO PODNA“ zakazan je za subotu, 24.mart 2018.godine u 11:55h- pet do podna kod crkve Svetog Matije u Dobroti, odakle kreće protestna šetnja do lokacije Kamp, odnosno dijela dobrotske rive gdje je u planu nasipanje plaže za potrebe kompleksa Dobrota Palazzi.

Protestom želimo reći decidno BASTA!

Dosta je bilo podilaženja privatnim interesima nauštrb prirodnog i kulturnog nasljeđa Boke. Dosta je bilo prodavanja priče o razvoju, koji je suštinski ništa drugo nego množenje kvadrata uz punjenje džepova. OVO NIJE TURISTIČKI PROJEKAT! Turizam nije izgradnja i prodaja stanova za sekundarno stanovanje!

https://www.youtube.com/watch?v=uU2nigWIdXs

NE!GradiNA

Razvoj nije uništavanje potvrđenih planetarnih vrijednosti Boke Kotorske!

Inicijativa "Bokobran" okuplja organizacije i pojedince zainteresovane za zaštitu Boke Kotorske, njene kulturne i prirodne baštine i perspektiva za održivi razvoj. Pokrenuta je u maju 2017.godine i u prvoj godini djelovanja zaslužila godišnju Nagradu za građanski aktivizam, koju u okviru festivala Ubrzaj! dodjeljuje Centar za građansko obrazovanje. 

Mi smo grupa ljudi različitih zanimanja i ideoloških pogleda koji smo se, uprkos razlikama među nama, okupili oko zajedničkog cilja- "fermavanja" degradacije Zaliva u ime nekih megalomanskih urbanističkih i arhitektonskih projekata iza kojih ne stoji ništa drugo nego enormno bogaćenje određenih pojedinaca iz crnogorske vlasti i takozvanih strateških investitora.

"Bokobran" poručuje- valorizacija DA, ali u temeljnom značenju ovog termina, što znači poštovanje i očuvanje ambijentalnih vrednota; degradacija i uništavanje Boke Kotorske NE ni po koju cijenu!!

Pridružite nam se u subotu, 24.marta 2018. U PET DO PODNA. Recimo glasno- NE!GradiNA!

Krajevi, kao i bića, imaju dušu“- Frano Alfirević

Vaš Bokobran. 

Učestvujte u diskusiji:

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korišćenje našeg sajta, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.Više informacija